Betaling achteraf  Altijd een lage prijs  Gratis verzending*

Toffe ideeën voor tijdens de trouwceremonie

Elkaar het ja-woord geven, is eigenlijk waar de hele bruiloft omdraait. De trouwceremonie is een belangrijk onderdeel van jullie dag. En deze wil je dan extra speciaal maken, toch? Wij hebben 5 toffe ideeën voor tijdens de trouwceremonie op een rijtje gezet. Dit scheelt jullie weer wat zoekwerk op Pinterest. 

Een eigen gemaakte kinderakte

Kinderen onder de 18 jaar mogen officieel nog geen getuige zijn. Hoe waardevol is het om jullie kinderen wel bij dit speciale moment te betrekken! Doe dit door ze een eigen kindertrouwakte te laten ondertekenen. Zo hebben ze toch hun ‘toestemming’ gegeven dat hun ouders mogen trouwen. Zijn jullie kindjes nog te klein om een ‘echte’ handtekening te plaatsen? Dan is een tekening of vinger-/handafdrukje ook super leuk!

Hebben jullie nog geen kinderen, maar wel neefjes en nichtjes die heel veel voor jullie betekenen? Dan is dit toch een heel waardevol moment als zij samen met jullie getuigen tekenen voor het huwelijk. 

Een bekende trouwambtenaar

De taak van de trouwambtenaar is om jullie in het echt met elkaar te verbinden, maar daarbij zorgt hij of zij er ook voor dat de trouwceremonie een mooi geheel wordt waarin er wordt uitgeweid over jullie als stel. En wie zou dit nou beter kunnen doen dan iemand die jullie ook écht kent? Wil je dat je beste vriendin, vriend of een familielid de officiële trouwceremonie op jullie bruiloft leidt? Laat diegene dan benoemen tot trouwambtenaar voor een dag. Klik hier om te lezen welke stappen jullie dan moeten nemen. Super uniek toch?

Elkaar toezingen met een persoonlijke boodschap

De geloften zijn een bijzonder en vaak ontroerend onderdeel van de trouwceremonie. Elkaar toezeggen wat je beloofd binnen jullie huwelijk, uitspreken waarom je de ander zo waardeert en vertellen hoe je de toekomst samen ziet. Een mooi, maar ook spannend onderdeel. Nu kan ik hem nog spannender maken.. Waarom zingen jullie elkaar deze boodschap niet toe? Net weer even een andere twist die vast en zeker niet wordt verwacht door de gasten.

Een tip: Ben je bang dat je overmand raakt door emoties tijdens het zingen, neem dan van te voren de tekst op in een studio. Zo kan je het nummer op de achtergrond aanzetten en op het moment dat het even niet lukt om te zingen, horen de gasten toch wat je uit wilt spreken naar elkaar.

Een persoonlijk nummer laten schrijven

Zelf niet helemaal thuis in de muziek en wat minder creatief? Ga dan op zoek naar iemand die graag liedjes schrijft en jullie verhaal daarin kan verwerken. Hoe vet is het dat je binnenkomt lopen op jullie eigen verhaal? Leg de zakdoekjes maar vast klaar… 

Ringen op een unieke manier

De trouwring is een eeuwige cirkel, een symbool van de eeuwigheid. Net als de tijd heeft de trouwring geen begin of eind. Hij komt steeds terug bij hetzelfde, net als het leven. De trouwring symboliseert daarmee de eeuwigdurende verbondenheid van man en vrouw. Wat een prachtige symboliek he? Maak daarom ook een uniek moment van het uitwisselen van de ringen. Dit kan natuurlijk op heel veel manieren. Ik heb er een paar op een rijtje gezet:

  • Laten aanvliegen door een (roof) vogel;
  • Jullie huisdier, zoals een hond, de ringen laten brengen;
  • Een schattig neefje of nichtje? Trek die een shirtje aan met ‘ring security’ of zorg voor een koffertje met deze tekst. Zeker weten dat iedereen smelt.

Ringdrager op jullie bruiloft | 100% Bruiloft

2020-04-11T14:23:23+02:0026 april, 2020|

THE WEDDING COMMUNITY

Wil jij dé perfecte bruiloft plannen? Sluit je dan aan bij onze inspirerende community. Leer, vraag advies, maak gebruik van alle acties en aanbiedingen en deel jouw ervaringen met andere enthousiaste aanstaande bruidsparen en trouwleveranciers.

LOPENDE KORTINGSACTIES

Vaste klanten korting - 10% korting
Maak een account aan en krijg 10% van uw aankoop korting bij een volgende bestelling via ons unieke puntensysteem.

Gratis verzending
Gratis verzending bij een bestelbedrag vanaf € 60,- of meer!