Betaling achteraf  Altijd een lage prijs  Gratis verzending*

Meest gemaakte fouten tijdens het plannen van een bruiloft

Poeh, wat komt er veel op je af bij het organiseren van een bruiloft he? Het is natuurlijk ook niet jullie dagelijkse werk. Het kiezen van de juiste trouwlocatie, het uitzoeken van leveranciers die passen bij jullie wensen en behoeften en dan heb ik het nog niet gehad over het opstellen van het perfecte draaiboek zodat de dag vlekkeloos verloopt. Er komt heel veel op jullie af. Om het wat makkelijker te maken, heb ik de 5 meest gemaakte fouten tijdens het plannen van een bruiloft op een rij gezet. Dan trappen jullie daar in ieder geval niet in!

Bezuinigen op het verkeerde

Bedenk je vooraf goed wat de gasten van jullie bruiloft zullen onthouden en welke herinneringen jullie willen overhouden van de bruiloft! De gasten zullen na afloop vast en zeker het niet hebben over de decoratie bij de trouwceremonie, maar nog wel over de bruidstaart die zo verrukkelijk smaakte. Het ja-woord tijdens de ceremonie is het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft en om het kracht bij te zetten, symboliseren jullie dit met ringen. Deze ringen dragen jullie de rest van jullie tijd samen en hoe zonde als deze bijvoorbeeld na 4 jaar al verkleuren? En hebben jullie al stil gestaan bij een fotograaf en eventuele videograaf. Vaak schrik je in eerste instantie van de prijzen en dit kan ervoor zorgen dat je ervoor kiest om te gaan voor een goede fotograaf die misschien wat minder ervaring heeft. Alleen hoe zonde is het als je later het fotoalbum openslaat en er eigenlijk geen goede foto’s zijn van het ja-woord of dat tijdens de groepsfoto er door de fotograaf geen rekening is gehouden met de zon en schaduw waardoor sommige zwarte benen hebben? Foto’s zijn blijvend en die kan je er iedere keer weer bij pakken. Onderschat daarom de waarde van een fotograaf niet!

Ik raad dus aan om op het eten en drinken, de fotograaf en eventuele videograaf en de ringen niet te besparen! Dit zijn elementen die jullie bruiloft vormgeven en zullen zorgen voor een blijvende herinnering. Dat is toch ook heel veel waard?

meest-gemaakte-fouten-tijdens-het-plannen

Beginnen te plannen zonder vastgesteld budget

Het is natuurlijk super leuk om direct aan de slag te gaan met locaties kijken, de beste fotograaf uitzoeken en de winkel bepalen waar jullie willen gaan kijken voor trouwkleding. Jullie barsten waarschijnlijk van de ideeën. Toch is het goed om even een stapje terug te nemen en eerst eens te gaan kijken naar welk bedrag jullie beschikbaar hebben. Want geloof me, voor je het weet is deze op. Bepaal dus per onderdeel hoeveel budget jullie er beschikbaar voor hebben en houd dit ook nauwkeurig bij. Start met het regelen van de grote onderdelen zoals een fotograaf (eventueel videograaf), locatie, ringen en trouwkleding. Dit zijn namelijk de hoogste kostenposten en zo weet je goed wat je nog overhoudt voor de randzaken.

Te veel mee laten slepen in een Pinterest wedding

Hebben jullie al een bord gemaakt op Pinterest en deze gevuld met allemaal hele toffe ideeën? Pinterest levert heel veel inspiratie op en kan daardoor een heel goed hulpmiddel zijn bij het plannen van jullie bruiloft. Het ene idee is nog unieker dan het andere idee.  Het gevaar is wel dat jullie door alle ideeën het bos niet meer zien en niet meer weten waar jullie goed aan doen. Besef je goed dat het jullie bruiloft is en dat jullie het middelpunt zijn. Check daarom bij ieder idee die je opdoet of dit ook echt bij jullie als stel past. Zo ja, gelijk ermee aan de gang! Zo niet, kijk dan of er misschien een andere optie is die meer aansluit.

Geen plan B

We gaan er natuurlijk vanuit dat de zon stralend aan de hemel staat op jullie bruiloft, maar er is een kansje dat dit niet zo is. Hebben jullie dan voor alle onderdelen die buiten plaatsvinden een plan B? Als jullie graag buiten de ceremonie willen houden, is het handig om te kijken of er ook een uitwijkmogelijkheid naar binnen is. Een entree maken bij de gasten op de scooter of de fiets is natuurlijk niet zo fijn als het regent. Hebben jullie dan een andere optie beschikbaar? Maar ook al komen jullie aan met de auto kan het zijn dat je bij regen een plan B nodig hebt. Kunnen de gasten jullie overkapt opwachten of staan ze in de buitenlucht? Zorg dan voor voldoende paraplu’s of voor een mogelijkheid dat de gasten jullie binnen door middel van ramen ziet aankomen. Loop dus goed het draaiboek na en kijk bij ieder onderdeel of het ook mogelijk is met minder weer of dat er dan gekeken moet worden naar een andere optie. Zo zijn jullie op alles goed voorbereid!

Te weinig info geven aan de gasten

Willen jullie liever niet dat er foto’s op Social Media verschijnen voordat jullie dat zelf hebben kunnen doen? Zie je de gasten graag in een black tie dresscode op jullie bruiloft? Is het de bedoeling dat ze een foto meenemen vooraf die ze in het gastenboek kunnen plakken? Zijn de kinderen overdag wel welkom, maar willen jullie het feest graag zonder kids? Wat voor jullie vanzelfsprekend kan zijn, omdat jullie iedere dag bezig zijn met het plannen van de bruiloft, kan voor de gasten onbekende informatie zijn. Bedenk daarom goed welke ‘regels’ jullie de gasten graag vooraf willen vertellen, zodat zij daar rekening mee kunnen houden.

2020-04-11T11:50:21+02:0010 april, 2020|

THE WEDDING COMMUNITY

Wil jij dé perfecte bruiloft plannen? Sluit je dan aan bij onze inspirerende community. Leer, vraag advies, maak gebruik van alle acties en aanbiedingen en deel jouw ervaringen met andere enthousiaste aanstaande bruidsparen en trouwleveranciers.

LOPENDE KORTINGSACTIES

Vaste klanten korting - 10% korting
Maak een account aan en krijg 10% van uw aankoop korting bij een volgende bestelling via ons unieke puntensysteem.

Gratis verzending
Gratis verzending bij een bestelbedrag vanaf € 60,- of meer!